Fundacio_Toni_Catany_01.jpg

Foundation Toni Catany, Llucmajor, 2018

El Centre Internacional de Fotografia és una gran oportunitat per crear un equipament cultural de referència a les Illes i recuperar així la història de la fotografia i els seus fotògrafs, un centre per a conservar, difondre i investigar el patrimoni fotogràfic i un centre que consolidi l'oferta cultural de Llucmajor. Aquesta oportunitat es materialitza mitjançant la creació d'un centre sobre les que van ser la cases natals de Toni Catany i Tomàs Monserrat. Dos fotògrafs, dues cases, dues mirades.

Que l'inici del projecte siguin les dues cases dels fotògrafs, permet crear una atmosfera on contingut i continent formen part de la mateix relat, la vida i l'obra dels fotògrafs Toni Catany i Tomàs Monserrat. El nou volum consisteix a cobrir i protegir el patrimoni pel valor evocador i cultural que simbolitza, i dotar dels espais necessaris per a realitzar l'ús de la manera més confortable i eficient possible.

Es col·loquen dues coberta per cada casa, mantenint la volumetria original de la casa de T. Catany i allargant la coberta de la casa de T. Monserrat; per albergar i protegir l'àmbit utilitzat pel fotògraf per les seves instantànies.

Aquestes cobertes queden rematades amb quatre xemeneies, que igual que les xemeneies de les cases i possessions mallorquines narren l'ús que es feia en elles. Aquestes són artefactes que il·luminen i ventilen de manera natural i controlada l'edifici aprofitant els recursos naturals com són la llum solar i l'aire.

 

CREDITS

Client: Govern Illes Balears

Location: Llucmajor, Mallorca

Architecture: Aulets 

Architecture collaborator: Carlos Gonzalvo

Built aerea: -

Project date: 2018